HUX & FLUX FÅR FLAX

Ålder 3 - 7 år
Hux & Flux får Flax

Hux och Flux får Flax och det blir ett hejdlöst, tyngdlagslöst spektakel.

Vi släpper loss två filurer och en baby på scenen och det blir mycket bestyr. Att lära en baby att gå är inte helt lätt, ännu svårare är det att få den att sova. Och så var det det där med blommorna som bara försvinner och ett mystiskt rep som är så långt, så långt och mycket annat. Ett lurigt och klurigt äventyr som bara kan sluta lyckligt.

Press & katalogbilder
Enkel affisch/flygblad i A4-format (PDF)
Recensioner
Tekniska nycklar:  
Målgrupp: 3 - 7 år
Publik: max 50 barn + vuxna (vid fam.förest. dock max 65 personer)
Speltid: 30 min
Spelyta: Bredd 7 m Längd 9 m inkl. publik (spelas på golvet. Vi har med sittplatser till barnen.)
Fri takhöjd:2,4 m. Obs! Inga nedhängande lampor
Byggtid:1 tim 30 min
Rivtid:45 min
Mörkläggning:Ja!
Elkrav: Vanliga 10A vägguttag
Antal fst/dag:3 i samma lokal, 2 vid flyttning
Medverkande.två dockspelare

Dockor, scenografi, dockspel, manus: Anders Lindholm, Cecilia Billing
Originalmusik: Martin Edin
Teknik: Handdockor

 
 


Saknar Du någon information om föreställningarna - kontakta oss!
© 2000 - DOCKTEATERVERKSTAN - Prästavägen 7- 283 42 Osby - Sweden.
Tel (+46) 0479 138 39 - Mob (+46) 070 592 66 48
dockteaterverkstan@telia.com - www.dockteaterverkstan.com

 

 

RECENSIONER - HUX & FLUX FÅR FLAX

Skånska Dagbladet
Teater/Biennal
Underbar scen
De vuxna flyr hals över huvud då de möter monstret, som spärrar upp sitt röda gap. Det skulle kunna vara en leopardsäl, ett livsfarligt rovdjur som dödar pingviner i dokumentärfilmen "Pingvinresan". Men när monstret möter det lilla barnet, ser barnet genast att detta är en jättebaby, inget monster. Barnet börjar kela och hämtar en napp. Det stora hemska monstret rullar ihop sig och trivs, glad att barnet ser honom som den han är: ett barn kanske övergivet.
Universellt
Det här är en alldeles underbar scen ur "Hux och Flux får Flax", från Dockteaterverkstan i Osby med manus, regi, scenografi, dockor och dockspel av Anders Lindholm och Cecilia Billing, på den första scenkonstbiennalen för barn och unga i Lund. Den unga publiken har mycket roligt åt föreställningen, som är en så stark visuell upplevelse att den blir universell, kan bli förstådd över hela världen.
Det säger också en av de utländska gästerna, som besöker biennalen, imponerad. /…
Ingela Brovik

Expressen
Flax i Lund
(Teaterbiennalen)
…/ Tur ibland, som Dockteaterverkstan i Osby, som än en gång gjort ett väl genomarbetat arbete med klassisk humor i Hux och Flux får Flax. /…
Margareta Sörensson

Alingsås tidning
Flux fick fart på fantasin
Här är den! På golvet!
Barnen lever med i föreställningen och ser gärna till att ge Hux och Flux litet hjälp på traven. Det är Dockteaterverkstan från Osby som är på besök och stycket som visas heter Hux och Flux får Flax och handlar om två vuxna dockfigurer och en babyfigur.
Pjäsen består egentligen av ett antal händelser som sätter barnens fantasi i rörelse. Det inleds med att Hux och Flux kollar varandra i spegeln. Så fortsätter det med sökandet efter Flax. Ungarna i publiken, som är från 2 år och upp till 6 år, hjälper till.
Händelseutvecklingen rullar hela tiden vidare till ackompanjemang av pianospel. Lite som i gamla stumfilmer. Musiken är gjord av Martin Edin. Andes och Cecilia känner skickligt av när det är dags att låta något nytt hända. Oftast då man märker att det börjar "krypa" hos barnen och koncentrationen släpper. I precis lagom tid är föreställningen slut. Då har de mest försigkomna rest sig upp och börjat fundera på att undersöka vad som finns bakom dockteaterscenen. /…
Leif Montell