Buster
- ett litet teaterliv -
4 - 8 år F-klass, klass 1 och 2

Klicka här för att se en Trailer

För över hundra år sedan föds Buster Keaton i en tidsepok som kännetecknas av stora och snabba
förändringar, en tid inte helt olik vår egen. Han får en annorlunda uppväxt bland artister, i en familj
som ständigt är på resande fot och där teaterns tiljor får bli hans lekrum. Redan som mycket ung är han en stor artist på varietéscenen och han älskar sin publik. Men utvecklingen snurrar på och Keatons konstnärskap får snart ta klivet från scenen in i den alltmer populära filmen.

Inspirerade av denna barndomshistoria växer berättelsen om vår Buster* fram, i en teatervärld av dockor och med en atmosfär som hämtar influenser både från varietén och stumfilmen. Publiken
får uppleva allt från ett fullfjädrat artisteri, magi och poesi till en rafflande bovjakt. Vår berättelse tar sin början när Buster föds, för att sluta lyckligt i kärlekens tecken,

*Det engelska ordet "buster" står bl a för sensation, sensationsnummer och i tilltal betyder det din rackare, din drummel.

Press & katalogbilder
Enkel affisch/flygblad i A4-format för utskrift. (PDF)
En titt in i verkstan. Bilder från vårt produktionsarbete.
Recensioner
Tekniska nycklar:  
Publik: 60 barn + vuxna (vid fam.förest. dock max 65 personer)
Speltid: 35 - 40 min
Scenyta inkl. publik:: Bredd: 7m Längd: 9 m ( inkl. publik) Höjd: 2,4 m (spelas på golvet)
Byggtid:11/2 tim
Rivtid:45 min
Mörkläggning:Ja!!!
El: Vanliga 10A vägguttag

 

Dockor, scenografi, dockspel, regi: Anders Lindholm, Cecilia Billing
Originalmusik: Martin Edin
Manus: Juan Rodriguez, Anders Lindholm, Cecilia Billing

 
 


Saknar Du någon information om föreställningarna - kontakta oss!
DOCKTEATERVERKSTAN - Prästavägen 7- 283 42 Osby - Sweden.
Tel (+46) 0479 138 39 - Mob (+46) 070 592 66 48
dockteaterverkstan@telia.com - www.dockteaterverkstan.com

 


En godispåse för syn och själ
Lite trevande börjar berättelsen om stumfilmsstjärnan Buster Keaton, som vi efter grundläggande avstamp i föräldrarnas varietésällskap får följa från lindad bebis till vuxenavbildens lite större docka.
Trevandet, med komisk smågnabbighet i agerandet mellan den bortkomna Anders Lindholm och den förnumstiga Cecilia Billing, är ett kännetecken för Dockteaterverkstan, allt sedan den hysteriskt roliga Rödluvanefterspelet till föreställningen "Med bara händerna". Dockorna, rekvisitan, scenografin...ja hela scenbilden, växer i dess småglittrande sammetssvarta inramning till en välsignad godispåse för synen och själen.
Ständigt kommer det fram något nytt att glädjas och förundras över, ofta framplockat ur vackra, sinnrika lådor, i minsta detalj konstruerade för funktion och estetisk stimulans.
En liten handdocksscen för föräldrarnas trolleriakter, ackomanjerade av kazooröster. Ett pusselbygge på höjden till en tiohvdad akrobattrupp i trä, som med sinnrik konstruktion av kuggar och drev vevas upp till hisnande höjder. En sällan skådad trapets för Busters viga debut. I hans nästa nummer får även publiken medverka, som ljusmästare med strålkastare följande en vådlig cykelfärd på lina.
En av flera höjdpunkter är skuggspelskärmens jaktscener som med sitt halsbrytande handlingsförlopp - från gående till springande, från bli-tillflygrace, från elände till lyckligt slut - definivt tar andan ur publiken.
Det finns vissa föresteeleser, om man har tur att möta dem och är villig att ta dem till sig, har densällsynta förmågan att öka halten av meningsfullhet i tillvaron. Den tyvärr allt för underskattade teaterform Dockteaterverkstan utvecklat och förädlat under mer är 30 år, är en av dessa.
Med Buster, för barn mellan fyra och åtta år, visar de åter att man aldrig blir för gammal för att uppskatta och njuta av dockteater när den är som bäst.
Jan Bäcklin Kristianstadsbladet